O meni

Dobrodošel/a. Moje ime je Helena Pavlovič Kravanja.
Vesela sem, da si obiskal/a mojo spletno stran in se odločil/a, da prebereš še nekaj o meni..

Že kot deklica sem čutila, da je življenje še kaj več, kot samo to, kar vidimo, vohamo, slišimo in okušamo. Ampak kdo bi poslušal to deklico? Saj je šele otrok
in ne ve kaj je to življenje. Slej ko prej, bo naletela na kruto realnost. In sem. Ne zato, ker bi sprejela to deklico (recimo temu svoj notranji pravi Jaz, svojo dušo), ampak zato, ker sem jo potlačila. Saj veš…Okolica ti pokaže, kaj je sprejemljivo in kaj ne. Zakaj bi poslušala samo sebe? Oh, to je vendar egoistično in sebično! Kaj pa si bodo o tem mislili tvoji starši, prijatelji, partner, otroci?
Moraš vendar misliti na njih. In potem pride do sledeče situacije.

So drugi, ki imajo še hujše težave. Tako sem tekom let potlačila sebe, svoj notranji pravi Jaz. Vam povem, tale Jaz je prebrisan. Na vsak način želi priti do izraza. In slej, ko prej tudi pride. Kako se je to pokazalo pri meni? Skozi hudo bolezen. Ko enkrat ne veš ali boš preživel ali ne. Ko nimaš pojma, kaj te čaka naprej. Takrat začneš gledati na življenje z drugačne perspektive. Ja, zelo klišejski stavek, vendar drugače ne znam povedati. To je resnica. V tistem trenutku, sem se iz hude notranje stiske uspela umiriti in ustaviti. Ustaviti in zadihati.

V redu, nekaj je potrebno spremeniti. Življenje mi želi sporočiti, da nekaj ne delam prav. Živela sem v partnerski zvezi, ki ni izpolnjevala ne mene, ne partnerja. Tlačila vse svoje občutke v sebi. Ker sem mati. In ker svojemu otroku privoščim najboljše. In ker so me tako naučili. In ker seveda, kaj si bodo pa drugi mislili. Poznaš to? In zato vztrajaš ter upaš. Vztrajaš v zvezi, čeprav globoko v sebi veš, da ni v redu, da ne osrečuje nobenega. Vztrajaš v prijateljskih odnosih, ki ti jemljejo energijo. Vztrajaš, vztrajaš, vztrajaš in upaš. Dokler…..

Ja, dokler ni dovolj. In zame je bila ta bolezen stop znak. Začela sem z delom na sebi. Začela sem ozaveščati in sprejemati svoje prave občutke. Začela sem se zavedati kaj si resnično želim. Začela sem se dobesedno spoznavati. In začela sem se notranje umirjati. Težka bremena, katera sem nosila in čutila so začela počasi padati. Postajala sem vse lažja. Spet sem se srečala z deklico iz otroštva, ki mi je rekla, da je življenje še veliko več, kot to kar vidimo. Saj veš, tisti tvoj notranji pravi Jaz, ki tako zelo želi priti na površje.

Začele so se odvijati spremembe. Spremembe na bolje. Pozdravila sem stare vzorce in začela živeti življenje, ki sem si ga tako zelo želela. Končno sem našla svoj namen, katerega sem iskala dolgo let. Moje življenje je začelo teči lahkotneje. Težko za verjeti, pa vendar. Ko sem delala na sebi, se je z menoj vred začela spreminjati tudi okolica. Saj veš tisti pregovor: »Spremeni sebe in spremenil boš svet.« Zdaj sem hvala Bogu zdrava. Zdrava in v partnerski zvezi, v kateri lahko rastem in me izpolnjuje. Svojemu otroku dajem zgled, kaj je v življenju pomembno. Saj si želim, da je tudi on srečen. Okoli sebe imam ljudi, ki jih imam rada in oni imajo radi mene. Kaj pa je prav tako pomembno: hitro prepoznam stvari, ki niso dobre za mene in jim brez slabe vesti rečem NE.

Torej, če povzamem:

Čutim mir, svobodo in srečo. To privoščim tudi tebi. Zato sem se odločila, da grem na svojo poslovno pot in živim svoje poslanstvo. Da ti pomagam osvoboditi se negativnih vzorcev. Da zaživiš svoje življenje na polno. Da si urediš odnose, ki jih imaš. Da izpolniš svoje želje, ki jih tako dolgo držiš v sebi. Da najdeš svoj namen. Da občutiš mir, svobodo in srečo.

Verjemi, vse to si zaslužiš. (večjo št. pisave)

Vabim te, da pogumno narediš svoj prvi korak, korak k sebi.

Helena Pavlovič Kravanja

 Certificirana Learning coach (pomoč otrokom in njihovim staršem)

 Certificirana ICF life Coach

 Certificirana terapevtka Reiki Kundalini

 Certificirana učiteljica energijskih povezav

 Certificirana kristaloterapevtka

 Certificirana učiteljica meditacije